Att lägga energin på rätt saker

25.09.2019

Ytterligare dryga veckan av väntan har passerat. Och som vanligt har det gällt att pusha fram saker att göra då jag som sagt inte har en stabil vardag som gör att dagarna redan är planerade. Med jobb, plugg eller vad man vanligtvis annars har i sin kalender.

Istället är det enda jag har planerat att skriva några inlägg på Lindomes hemsida och en dags jobb på rivfirman per vecka. Utöver det så har jag sedan dryga halvåret tillbaka sett till att träna i princip varje dag. Inte bara för att få tiden att gå. Utan även för att det är något som jag dels tycker är kul men också något som gör att man gör av med lite energi.

Just det här med energin är annars något jag har svårt att hantera just nu. Vanligtvis så är jag ju en kille med väldigt mycket energi. Men att nu hela tiden fundera över den där energibalansvågen gör det hela lite jobbigare. Ska jag lägga all energi, lite energi eller kanske inte någon energi alls på vissa saker.

När då den senaste tiodagarsperioden sett ut som den gjort och att sömnen nämligen börjat strula rejält igen. Om det är spelandet, kokainet eller något annat som lett till år av väldigt stressad och oregelbunden sömn vet jag inte men jag trodde i alla fall att det nu var på väg åt rätt håll igen. Detta efter att det en tid börjat fungera något bättre och jag börjat se en ljusning.

Efter att ha testat varenda sömnpiller som finns så har jag sedan en tid tillbaka slutat försöka utan istället siktat in mig på att tiden får ha sin gång. Ju mer ordning jag får på livet och mitt mående. Desto bättre blir sömnen tänker jag. Men istället för att se en förbättring så känns det nu som jag åter är tillbaka på ruta ett. 

Den senaste tiden har det nämligen inte varit ovanligt att jag vaknat upp emot tio gånger per natt. Tillslut orkar man inte ens försöka somna om utan istället har jag valt att kliva upp och starta dagarna redan innan uret slagit 6.

Vilket i sin tur gör att ens dagar inte är helt hundra. Vissa stunder känns det som man är med i matchen och orkar med att träffa kompisar, orkar med att åka till Lindevi och hänga med grabbarna eller att ta tag i något annat som behöver göras. För att i nästa stund känna sig helt färdig och hamna i likt ett paralyserat tillstånd i soffan och inte känna för att göra något alls.

Att man under dessa perioder dessutom känner sig mer deprimerad, vilket i sin tur gör att man känner sig än mer ensam gör det ju inte bättre. Att dagarna efter den tidiga uppstigningen dessutom är otroligt långa gör ju att det är en väldans massa timmar att få bukt med alla tankar som viner omkring innanför skallbenet.

Den där numera väldigt trötta och slutkörda hjärncellen man trots allt har där inne går på högvarv och kämpar febrilt. Men även om den fortfarande trots allt orkar stå emot droger, alkohol och spelande så känns det som den tyvärr kämpar utan större framgång just nu.

Om det är så att tankarna kring framtiden florerar omkring mer just nu eller om det beror på den dåliga sömnen. Eller om det är så att den dåliga sömnen gör att tankarna sticker iväg låter jag vara osagt, men oavsett så tror jag absolut att det har en koppling.

Men även om det varit en lite tyngre period här nu så inser jag ju att också att tiden går. För även om det är en tyngre tid så går ju faktiskt tiden. Vilket gör att den där tidpunkten då jag vet mer och förhoppningsvis kan få mer ordning på mitt liv kommer allt närmare. Oavsett utgång av både rättegång och annat så kommer det alltså närmare. En dag i taget som det brukar heta. Att acceptera detta känns skönt och ger lite energi. Energi som faktiskt behövs.

Att dessutom farsan fyller gubbe här inom kort och har bjudit med oss till Cypern kommer dessutom väldigt lägligt. Det ska bli fantastiskt skönt att komma iväg, att få umgås med min familj och få till ett härligt miljöombyte.

Dessutom så har jag har mina misstankar om att brorsonen inte kommer ge mig en lugn stund. Vilket gör att ytterligare 168 timmar snabbt är avhandlade. Denna gång dessutom 168 förhoppningsvis både roliga och härliga timmar.

Avslutningsvis så vill jag bara säga att det var otroligt härligt att Zebrorna i helgen vann över Ljungskile. Det gläder mig mycket.