Inlägg

Nytt jobb!

21.11.2019

Ungefär två veckor har gått sedan jag slog mig ned vid bordet på min första arbetsintervju på väldigt många år. Jag satte mig vid bordet och fick en kopp kaffe serverad medans Annika berättade om deras olika butiker, hur de såg på sin personal och hur arbetet de gjorde gick till.

För ungefär ett år sedan så nåddes jag av nyheten att fotbollsmagasinet Offside ger alla spelbolag rött kort. Vilket betydde att man säger nej till alla typer av spelbolagsreklam. Både i sitt magasin men också i sin mycket populära podcast som släpps en gång i veckan.

Det är just nu en regnig och mörk söndag kväll och samtidigt som jag sitter här i soffan och kollar lite på guldstriden av Allsvenskan så funderar jag samtidigt en del över mitt mående. Ett mående som ofta gör sig påmint och som den senaste tiden känts lite sämre och lite mer uppgivet. Varför det varit så vet jag...

November närmar sig med stormsteg och säsongen börjar närma sig sitt slut. Då jag alltid varit en bollsparkande grabb så pratar jag ju givetvis om fotbollssäsongen.

Efter dagens långpass på gymmet så begav jag mig sedan till Lindome för ett möte jag visste ytterst lite om. Väl på plats så visade det sig att det gällde sponsorarbetet i klubben. Eller partnerarbetet som det numera så fint heter.

Ytterligare dryga veckan av väntan har passerat. Och som vanligt har det gällt att pusha fram saker att göra då jag som sagt inte har en stabil vardag som gör att dagarna redan är planerade. Med jobb, plugg eller vad man vanligtvis annars har i sin kalender.

En dag tidigare i veckan när allt var trögt och det kändes som att tiden stod still. Så som det också känns med jämna mellanrum. Så tog jag fram datorn och återigen knappade jag in orden "fängelse och spelmissbruk" i Googlesökningen.

Någon gång under ens karriär som missbrukare så tror jag alla får det. Oavsett om man är spelmissbrukare, alkoholmissbrukare, drogmissbrukare eller om man sitter fast i något annat missbruk.

Redan när reportaget om mig i Offside släpptes i slutet av januari så började det dyka upp lite lösa förfrågningar. Förfrågningar om jag inte skulle vilja föreläsa. Det var någon kommun, någon förening och lite annat som hörde av sig.

Sommaren är från ingenstans tillbaka och jag ligger vid Delsjöns badplats. Jag lyssnar på musik och funderar på många av alla de saker jag och de olika psykologerna pratat om det senaste året.